De voordelen van het Tank-in-Tank-systeem
Warm water zoveel u wilt: het geheim van hoogwaardig warmwatercomfort
Door het grote warmteuitwisselingsoppervlak van de warmtewisselaar (meestal twee keer groter dan het oppervlak van een spiraalslang) kan het volledig vermogen van de ketel worden gebruikt om het water zeer snel te verwarmen. Zo wordt voorkomen dat de ketel wordt uitgeschakeld terwijl de boiler wordt gevuld, met als gevolg dat het verwarmingssysteem wordt geblokkeerd. Het meerdere keren in- en uitschakelen van de ketel verhoogt niet alleen het brandstofverbruik, maar ook de uitstoot van vervuilende stoffen.
Minimale warmwateropslag en warmteverlies
Dankzij het uitzonderlijke warmte-uitwisselingsvermogen van de Tank-in-Tank-boiler hoeft er minder warm water te worden opgeslagen. De ketel is dan ook compact uitgevoerd, zodat het statische warmteverlies via de behuizing is teruggebracht. U bespaart hierdoor zowel op de aanschafkosten als op de gebruikskosten.
Hygiënisch en onderhoudsvrij
Alle inwendige tanks van ACV zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Roestvrij staal is hygiënisch (dit materiaal wordt bijvoorbeeld veelvuldig toegepast in ziekenhuizen en in de farmaceutische en levensmiddelenindustrie), het is onderhoudsvrij (een beschermingsanode is niet nodig) en het maakt de opslag van water op hoge temperaturen mogelijk.
Kalkwerend: hoog rendement en lange levensduur.
Wanneer de kraan wordt opengedraaid en er warm water wordt afgetapt, vormt zich in de tank kortstondig een onderdruk. Bij het sluiten van de kraan wordt deze gevolgd door een geringe overdruk. Doordat de inwendige tank vrij kan bewegen, doet zich onder invloed van drukschommelingen een zeer lichte trilbeweging voor in de behuizing. Hiermee wordt kalkafzetting op het warmte-uitwisselingsoppervlak voorkomen. Uitvoerige tests en een groot aantal gebruikers in gebieden met hard water hebben reeds bevestigd dat de Tank-in-Tank-ketels van ACV de vorming van kalk werkelijk tegengaan, terwijl de conventionele systemen met spiraalslang regelmatig moeten worden ontkalkt.
Dankzij deze kalk werende werking blijven het rendement van de warmte-uitwisseling en de warmwaterprestaties van onze boilers gedurende de volledige levensduur van hoog niveau.
Anti-legionella
Legionellabacteriën zijn micro-organismen die ernstige luchtwegaandoeningen kunnen veroorzaken. Legionellabacteriën komen in koud water (minder dan 20 °C) voor in sluimerende toestand, maar kunnen zich in lauw water (20 tot 45°C) sterk vermenigvuldigen. Het is echter mogelijk de bacteriën binnen enkele uren te elimineren als de temperatuur meer dan 50 °C bedraagt, of zelfs binnen enkele minuten bij temperaturen boven 60 °C. Het is daarom raadzaam om warm water nooit op een temperatuur lager dan 60°C op te slaan.
In de boiler van een Tank-in-Tank-systeem kunnen zich geen lauwe haarden vormen, doordat de bodem van de inwendige tank fungeert als warmtewisselaar, die dezelfde temperatuur heeft als de ketel (meestal 60 tot 80 °C). ElkeTank-in-Tank-boiler die op een temperatuur van 60 °C wordt ingesteld, produceert warm water dat gegarandeerd geen legionellabacteriën bevat en daardoor geen gevaar betekent voor de gezondheid.
Alle standen
De Tank-in-Tank-boiler kan in elke stand worden geïnstalleerd, doordat de temperatuur overal in de tank gelijk is. Verder is het belangrijk om te weten dat bij Tank-in-Tank-boilers met een elektrische hulpweerstand deze altijd in de primaire kring is gemonteerd. Hierdoor worden verontreiniging van het warme water en kalkafzetting op het verwarmingselement voorkomen. Onderhoudsvrije hygiëne en duurzaamheid zijn voor ons van cruciaal belang!